Izetbegović na Igmanu: Ne trebamo nasjedati na priče, trebamo biti jaki

Fena
Izetbegović na Igmanu: Ne trebamo nasjedati na priče, trebamo biti jaki
Umorit će se oni koji nisu upravu, oni koji ne vole Bosnu i Hercegovinu, a oni koji je vole neće posustati, poručio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović s manifestacije 'Odbrana BiH - Igman 2017' čiji je centralni dio održan danas na Igmanu.

Manifestacija koja je posvećena sjećanju na šehide i poginule borce okupila je danas na Igmanu, prema procjenama organizatora, više od 20.000 ljudi iz cijele zemlje. 

Izetbegović je podsjetio na godine kada je BiH bila napadnuta naglašavajući da je 1993. bila najteža, a da je već u drugoj polovini naredne godine BiH bila ravnopravna, a 1995. nije izgubila niti jednu bitku.

"Te godine su se osvetili na Žepi i Srebrenici. To se nikada ne smije zaboraviti, i ništa od 1992. do 1995. godine", naglasio je Izetbegović te istakao da istinu o odbrani BiH treba ponavljati u kontinuitetu jer se pojavljuju nestine kojima žele uništiti BiH, ponovo.

Te neistine, naveo je Izetbegović, plasirane su pod objašnjenjem da su dobro za narod, a ustvari su, po njegovim riječima, napadi na vlade, referendumi te krivljenje i revidiranje istine.

"Ne trebamo nasjedati na priče, trebamo biti jaki", rekao je Izetbegović te dodao da BiH mora biti jaka zbog sebe i onih koji joj ne žele dobro jer i oni ''slome zube kad nas potcjene''.

Poručio je da sve u BiH treba umrežiti sloga, unutrašnja reintegracija, sigurnost i stabilnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije