Izetbegović iz Brisela: 'Pravni tim SDA zaustavio je udar na državnu imovinu BiH'

20
Radiosarajevo.ba
Izetbegović iz Brisela: 'Pravni tim SDA zaustavio je udar na državnu imovinu BiH'
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Bakir Izetbegović

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je po zahtjevu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića jučer donio odluku kojom je privremeno suspendiran Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.

Tim povodom reagirao je lider stranke SDA Bakir Izetbegović koji je u posjeti Briselu.

"Ustavni sud BiH je po apelaciji predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića u srijedu donio odluku kojom je suspendovan Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.

Savršenog okusa: Recept za finu prhku pitu s jagodama

Savršenog okusa: Recept za finu prhku pitu s jagodama

Radi se o novoj pobjedi Pravnog savjeta SDA, koji je kreirao niz apelacija kojima su spriječeni napadi na ustavnopravni poredak i imovinu države Bosne i Hercegovine iz entiteta RS", rekao je Izetbegović u obraćanju novinarima.

IZETBEGOVIĆ: PRAVNI TIM SDA JE ZAUSTAVIO SVAKI UDAR NA USTAVNOPRAVNI POREDAK I DRŽAVNU IMOVINU BIH Ustavni sud BiH je po apelaciji predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića u srijedu donio odluku kojom je suspendovan Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima RS-a. Radi se o novoj pobjedi Pravnog savjeta SDA, koji je kreirao niz apelacija kojima su spriječeni napadi na ustavnopravni poredak i imovinu države Bosne i Hercegovine iz entiteta RS.

Posted by Bakir Izetbegović on Wednesday, July 6, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije