Izetbegović i Erdogan razgovarali o odnosima u trianglu BiH-Srbija-Hrvatska

6
Radiosarajevo.ba
Izetbegović i Erdogan razgovarali o odnosima u trianglu BiH-Srbija-Hrvatska
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Recep Tayyip Erdogan i Bakir Izetbegović

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Kako je saopćeno iz SDA, Izetbegović se zahvalio Erdoganu što se dirljivom porukom na društvenim mrežama prisjetio Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH, na godišnjicu njegove smrti.

Time je, navedeno je u saopćenju, još jednom potvrdio koliko cijeni lik i djelo prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Dio razgovora je posvećen odnosima Bosne i Hercegovine i Turske, te načinima kako da se oni i u vrijeme pandemije koronavirusa nastave unapređivati. O tome će, kako je kazano, biti govora i tokom skorašnjeg susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Erdogana, koji bi trebalo da bude upriličen čim to okolnosti izazvane pandemijom dozvole", saopćeno je iz SDA.

Tokom razgovora o regionalnim odnosima Izetbegović je informirao Erdogana o aktuelnoj situaciji, sa posebnim naglaskom na odnose u trianglu BiH-Srbija-Hrvatska.

"Izetbegović se zahvalio Erdoganu što je pokazao interes za njegovo zdravstveno stanje, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Informirao ga je da se osjeća dobro i da nema većih tegoba", navedeno je u saopćenju SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije