! / Izetbegović i Al-Khater: Državljanima Katara dozvoliti posjedovanje nekretnina u BiH

22. 09. 2020. u 15:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 630

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Države Katar Sultana Bin Alija Al-Khatera.

Konstatovano je da su odnosi između dvije države veoma dobri, kao i da postoji prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, te su razmijenjene informacije o koracima koje su poduzele vlasti dvije države u borbi protiv pandemije koronavirusa i njenih posljedica.

Al-Kather je informirao Izetbegovića o legislativi Države Katar koja omogućava državljanima Bosne i Hercegovine pravo posjedovanja i korištenja nekretnina u toj državi, što je osnova da nadležne institucije BiH, po načelu reciprociteta, omoguće jednako pravo državljanima Katara u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović je podržao princip reciprociteta, te je naglasio da je potrebno otkloniti administrativne prepreke većem broju investicija Katara u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

KOMENTARI (9)