Izetbegović: Dodik opet prijeti cijepanjem BiH, mislim da nema šanse

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Dodik opet prijeti cijepanjem BiH, mislim da nema šanse
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Večeras je u kino sali Kulturno sportskog centra Kakanj, u organizaciji  Asocijacija mladih SDA iz ovog grada, održana tribina na kojoj je gost predavač bio predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine i bivši član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. 

Tribini su se odazvali brojni zvaničnici općine Kakanj, Zeničko-dobojskog kantona ali i BiH.

Tribinu je otvorio Sadan Sikira, predsjednik Asocijacije mladih SDA Kakanj, dok Izetbegović, kao glavni gost tribine, kazao da je mnogo razloga zbog kojih se odazvao pozivu.  

„Zahvaljujem Mandri, Zaimoviću i Šljivi na pobjedi koju su donijeli u Kakanj. Postoji unutarnja kohezija, razlog za opstanak i vlastiti identitet ove zemlje“, kazao je Izetbegović.

Komentirao je i formiranje vlasti u BiH, dodajući da su "mnogi govorili kako neće biti formiran Dom naroda i da sada isto govore za formiranje vlasti". 

„Svi su se bili ujedinili protiv SDA. Prije tri mjeseca niko s nama nije htio razgovarati, a sada svi to hoće. To je normalno stanje stvari. Ići će to sve, samo nešto sporije s obzirom na otpore koje imamo", dodao je Izetbegović.

Lider SDA je podvukao da pojedinci „opet spominju treći entiteti“.

„Dodik prijeti cijepanjem Bosne i Hercegovine, ako se odvoji Kosovo... Je li ovo moguće? Može li nam se desiti da nas mirnodopskim sredstvima dovrše, ono što nisu uspjeli? Mislim da nema nikakve šanse. To su samo priče, prejak je Dejtonski sporazum i potreba Evrope za mirom da se to uradi", podvukao je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije