Izetbegović: BiH institucije su pomogle hapšenje

Radiosarajevo.ba
Izetbegović: BiH institucije su pomogle hapšenje

Na konferenciji za novinare zakazanoj u 14,00, samo dva sata nakon prve informacije u hapšenju Ratka Mladića, član predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović je dva puta naglasio novinarima kako je ratni zločinac Ratko Mladić uhapšen od strane Srbijanskih institucija, ali da su tome u velikoj mjeri pomogle i BH institucije.

"Ovo je velik dan za region. Pravda je spora ali neizbježna. Mladić je zločinac, krio se kukavički i zaslužuje da bude uhapšen na ovaj način.  Hapšenje je izvršeno u saradnji Srbije i BiH", rekao je Izetbegović.

On je izrazio uvjerenje da će ovo značiti korak ka uspostavi bolje zajedničke budućnosti između Srbije i BiH, te da će se nakon ovoga uspostaviti bolji odnosi između dvije države. 

Nakon press konferencije za domaće novbinare koja je trajala dvadesetak minuta, Izetbegović se obratio i stranim novinarima koji su se u velikom broju okupili u zgradi predsjedništva BiH.  

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije