Izbori 2022: Još jedan grad u BiH "mutio" sa glasovima

4
Radiosarajevo.ba
Izbori 2022: Još jedan grad u BiH "mutio" sa glasovima
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Brojanje glasova u Zetri

Tokom kontrolnog brojanja glasačkih listića za predsjednika RS za Prijedor na dva biračka mjesta nisu pronađeni glasački listići koji bi mogli da potvrde ranije prikazan broj glasova koje su dobili predsjendički kandidati pozicije Milorad Dodik i opozicije Jelena Trivić.

Kako piše BN, radi se o biračkim mjestima Donja Bistrica (Prijedor) i 058 Rakelić (Prijedor).

Kako isti izvor dodaje, na tim biračkim mjestima nije bilo glasačkih listića u onom broju koji su iskazani u zapisniku, tako da se nije moglo ustanoviti stvarno kontrolno stanje glasova predsjedničkih kandidata na ta dva pomenuta biračka mjesta u Prijedoru.

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Suad Arnautović: Možda poništimo izbore u RS-u

Suad Arnautović: Možda poništimo izbore u RS-u

Podsjetimo da su do sada prebrojeni glasovi u Bijeljini, Banjoj Luci, Doboju i Zvorniku, gdje su otkrivene razne nepravilnosti.

Darko Babalj (SDS) danas je saopštio da je od 640 obrađenih biračkih mjesta u ta četiri grada na 560 su pronađene razne neregularnosti.

Prema Babaljevim riječima, samo u Doboju i Zvorniku Jelena Trivić je oštećena za oko dvije hiljade glasova.

"To je ono što se vidi golim okom", kazao je Babalj danas na pres konferenciji naglašavajući da je kontrolno brojanje pokazalo da su izbori održani 2. oktobra bili neregularni i da se na njima desila brutalna krađa glasova Jelene Trivić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije