Izbodena muška osoba kod Vijećnice

Radiosarajevo.ba
Izbodena muška osoba kod Vijećnice
/ Nermin Čolić/Radiosarajevo.ba

U sarajevskoj općini Stari Grad, u blizini Vijećnice, u srijedu u popodnevnim satima izbodena je muška osoba,  potvrđeno je od strane MUP-a KS za radiosarajevo.ba. Osoba je podlegla ranama. 

U 14,36 policija je dobila dojavu građana da se u ulici Kračule br. 12 nalazi povrijeđen muškarac sa nožem u grudima.  Radi se o muškarcu srednjih godina čiji je identitet za sada nepoznat.

Policija je odmah izašla na lokalitet i u toku je istraga o ovom događaju, nakon čega će biti objavljeno više detalja.

Djelatnik hotela Yildiz smještenog u ulici u kojoj se navedeni dogadjaj desio dao je izjavu okupljenim medijima da je prepoznao ubijenu osobu. On tvrdi da se radi o državljaninu SAD, muzičaru i piscu koji već nekoliko mjeseci boravi u BiH. Navodno je muškarac najprije stanovao u hotelu, a potom iznajmio stan u istoj ulici.

"Nešto iza 14 sati građani su telefonom obavijestili policiju da u ulici Kračule na broju 12 leži muškarac povrijeđen nožem u grudi. Odmah je na lice mjesta upućena naša partola i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć čiji je ljekar konstatirao smrt", kazao je Feni portparol MUP-a KS, Irfan Nefić. 

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a policija provodi istragu.

"Još nemamo identitet, a mogu reći da se radi o muškarcu srednjih godina, najvjerovatnije stranom državljaninu", dodao je Nefić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije