Za dlaku izbjegnuta tragedija u BiH: Nesavjesni vozač prošao kroz crveno na pružnom prelazu

3
Radiosarajevo.ba
Za dlaku izbjegnuta tragedija u BiH: Nesavjesni vozač prošao kroz crveno na pružnom prelazu
Foto: Printscreen / Facebook / Objavljen snimak

Na putnom prelazu "Incel 1" u Banjoj Luci vozač je ne poštujući svjetlosnu i drumsku signalizaciju automobilom ušao u prostor između polubranika i pruge uprkos svjetlosnom signalu koji je najavljivao prolazak voza.

Sve se ovo desilo prije nekoliko dana u kasnim večernjim satima i sve su snimile kamere "Željeznica Republike Srpske".

U jednom momentu se vidi da iz vozila izlazi suvozač koji kroz otvoreni prozor priča sa vozačem. U narednom momentu iz vozila izlazi i vozač i njih dvoje pričaju. Kada naiđe teretni voz oboje sjedaju u automobil i kada voz prođe i rampa se podigne oni automobilom nastavljaju svoj put.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

"Ovim potezom vozač je ugrozio ličnu bezbjednost, kao i bezbjednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja", navode iz "Željeznica RS".

Podsjetimo, 6. augusta ove godine dva automobila pokušala su da pređu pružni prelaz u naselju Vrbanja i to u trenutku kada je rampa bila spuštena. Oni su, kako se vidi na snimku, jedan za drugim stigli do pružnog prelaza, kada su se praktično našli između spuštenog polubranika i pruge uprkos svjetlosnom signalu koji je najavljivao prolazak voza.

Iz "Željeznica RS" navode da je iluzorno govoriti da su svi putni prelazi obezbijeđeni u skladu sa zakonskim propisima i da Željeznice RS u skladu sa zakonskom regulativom kontinuirano rade na povećanju sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, ako ne postoji ni minimum svijesti o odgovornosti kod svih učesnika u saobraćaju, kao i o opasnostima i posljedicama neodgovornog ponašanja učesnika u saobraćaju"

Dodaju da im jedino ostaje da ponovo upozoravaju na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa, ukazujući na potrebu odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju, čime bi se eliminisale nezgode i udesi na putnim prelazima, koji u svakom slučaju proizvode tragične i nesagledive posljedice, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije