NZ / Izaslanik reisa Kavazovića posjetio ranjene u napadima u Christchurchu

18. 03. 2019. u 11:23:00 Anadolija

Shares: 0

Muftija IZ Bošnjaka Australije Jasmin ef. Bekrić u nedjelju je posjetio ranjene u napadima u Christchurchu, na Novom Zelandu.

Muftija IZ Zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmin ef. Bekrić u Christhurchu susreo se sa visokom delegacijom iz Republike Turske, potpredsjednikom Fuatom Oktayem i ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom. 

Bekrić je posjetio džamiju An Nur i susreo se imamom Leenwood džamije. Također, planiran je susret Bošnjacima koji žive u glavnom gradu ove zemlje.

Izaslanik reisa Kavazovića posjetio ranjene na Novom Zelandu - undefinedFoto:AA: Izaslanik reisa Kavazovića posjetio ranjene na Novom Zelandu

Muftija Bekrić u Novom Zelandu boravi u ime reisu-l-uleme Islamake zajednice Husein ef. Kavazovića, koji ga je zadužio da u ime svih Bošnjaka i pripadnika IZ iz BiH i dijaspore posjeti stradale u terorističkom napadu, izrazi saučešće porodicama i sagleda načine na koje se IZ može uključiti u pomoć nastradalim.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE

 
 

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA