Izabrano rukovodstvo Demokratske fronte

Radiosarajevo.ba
Izabrano rukovodstvo Demokratske fronte
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba


Delegati Osnivačke skupštine Demokratske fronte izabrali su danas i tri potpredsjednika stranke: Hanku Vajzović, Karolinu Karačić i Milana Mandilovića.

Inače, DF će imati pet potpredsjednika a preostala dva potpredsjednika bit će izabrana kada se stranka razvije u svim dijelovima BiH.

Na današnjoj Osnivačkoj skupštini izabrano je i deset članova predsjedništva stranke a preostalih deset bit će popunjeno dok se ne formiraju odbori u ostalim općinama, kantonima BiH.

Članovi predsjedništva stranke su Mensura Beganović, Maja Stapić, Stanko Vasić, Damir Marjanović, Munib Alibabić Munja, Ivica Šutalo, Konstantin Jovanović, Alija Šuko, Ekrem Prošić i Dejan Pavić.

Na konferenciji za novinare upriličenoj nakon Osnivačke skupštine predsjednik DF Željko Komšić je još jednom ponovio da vrata ove stranke nisu nikome zatvorena i da će u svom radu stranka insistirati između ostalog na razdvajanju menadžerskih od političkih funkcija.

U osnovi rada stranke je ideja da se mladim ljudima i ljudima sa idejom da šansa.

"S tim u vezi za rad sa mladim ljudima bit će zadužena naša politička akademija jer je na nama da mladima damo politički okvir", kazao je Komšić.

Fotografije sa press konferencije možete vidjeti u našoj galeriji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije