Izabrana tri najbolja idejna rješenja izgleda budućeg aerodroma u Bihaću

Radiosarajevo.ba
Izabrana tri najbolja idejna rješenja izgleda budućeg aerodroma u Bihaću
Nakon što je, početkom novembra, Javno preduzeće Aerodrom Bihać raspisalo konkurs za izradu idejnog rješenja aerodroma u ovom gradu, ovih dana izabrana su najbolja rješenja za projekt.

Konkursna komisija sačinjena od diplomiranih inženjera arhitekture iz Gradske uprave i Zavoda za prostorno uređenje Bihać, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, te Aerokluba Bihać izabrala je tri najbolja rješenja za izgled novog aerodroma u BiH.

U provedenom postupku Konkurs za izradu idejnog rješenja kompleks aerodromskih zgrada i poletno sletne staze, analizom ponuda i primjenom kriterija funkcionalnosti, estetike, originalnosti i racionalnosti izabrano je prvoplasirano, drugoplasirano i trećeplasirano idejno rješenje.

1. Prvoplasirano idejno rješenje je rješenje pod šifrom EIO123, čiji je autor Konzorcij „EUROING“ d.o.o. i „IN-OUT“ ARH STUDIO BIHAĆ. Novčana nagrada za prvoplasirani rad iznosi 3.000,00 KM.

2. Drugoplasirano idejno rješenje je rješenje pod šifrom TKT 456, čiji je autor Institut za građevinarstvo „IG“ d.o.o. Banja Luka. Novčana nagrada za drugoplasirani rad iznosi 2.000,00 KM.

3. Trećeplasirano idejno rješenje je rješenje pod šifrom MAH 077, autora Aida Husetić i Edin Husetić iz Bihaća. Novčana nagrada za trećeplasirani rad iznosi 1.000,00 KM.

"Ugovorni organ, odnosno JP Aerodrom Bihać će u skladu s odredbama člana 23. 33. i 34 Zakona o javnim nabavkama pozvati nagrađene učesnike konkursa na učešće u pregovorima za izradu glavnog projekta aerodroma", stoji u saopćenju iz JP Aerodrom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije