Izabran novi predsjednik SPDS BiH

Radiosarajevo.ba
Izabran novi predsjednik SPDS BiH

Na inicijativu 20 sindikalnih organizacija, koje predstavljaju više od dvije trećine članica Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Bosne i Hercegovine (SPDS BiH), u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u srijedu je održana vanredna skupština SPDS BiH, na kojoj je jednoglasno izglasano nepovjerenje i smjena cjelokupnog rukovodstva SPDS, prenosi Fena.

Razlog održavanja vanredne skupštine je nezadovoljstvo većine članica sindikalnih organizacija radom prethodnog rukovodstva, njihov netransparentan rad i netransparentno trošenje sredstava.

Vanredna skupština SPDS BiH usvojila je odluke o razrješenju lica koja su zastupala i predstavljala SPDS BiH i imenovanju novih lica za zastupanje i predstavljanje SPDS u pravnom prometu, o razrješenju članova Nadzornog odbora SPDS BiH i imenovanju novih članova Nadzornog odbora SPDS, o razrješenju članova Statutarne komisije SPDS i imenovanju novih članova Statutarne komisije SPDS, o razrješenju članova Upravnog odbora i imenovanju novih članova Upravnog odbora SPDS, o razrješenju predsjednika SPDS (Jure Bilić), potpredsjednika SPDS (Gordana Šarović) i zamjenika predsjednika (Hajrudin Hasanović).

Za novog predsjednika SPDS jednoglasno je izabran Radenko Mirković.

Odluke vanredne skupštine SPDS BiH o razrješenju prethodnog i imenovanju novog rukovodstva SPDS BiH stupile su na snagu u srijedu.

Novo rukovodstvo SPDS BiH će pismenim putem zahtijevati od prethodnog rukovodstva blagovremenu primopredaju arhiva i pečata SPDS BiH, saopćeno je iz SPDS BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije