Iz SDA na odluku CIK-a: Oni su izabrali načelnika Općine Stolac

Fena
Iz SDA na odluku CIK-a: Oni su izabrali načelnika Općine Stolac
Stranka demokratske akcije (SDA) osudila je današnju odluku Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH) o skidanju s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac Salmira Kaplana, te pojedinih kandidata za Općinsko vijeće Stoca.

SDA odluku naziva sramnom i smatra da se Centralna izborna komisija BiH "umjesto da radi u skladu sa zakonom propisanim obavezama i raspiše nove izbore u Stocu, upustila u donošenje politikantskih odluka".

"Smatramo da se radi o neprincipijelnoj koaliciji pojedinih članova CIK-a koji su svojim glasovima doveli u pitanje cjelokupni integritet izbornog procesa u Stocu. Svojom odlukom oni su izabrali načelnika Općine Stolac, jer bi nakon njihove odluke ostao samo jedan kandidat. Na ovaj način CIK je sebi, osim uloge suda, dodijelio i ulogu birača", navode iz SDA.

Vjeruju da bi takva odluka, ukoliko ostane na snazi, mogla izazvati vrlo teške političke i druge posljedice. Dodaju da će, kao jedna od stranaka koja je podržala listu kandidata Inicijative za Stolac, iskoristiti sva pravna sredstva da se poništi odluka CIK-a.

"Istovremeno, podnijećemo prijave protiv svih članova CIK-a koji su zloupotrijebili i zloupotrebljavaju svoj položaj", navodi se u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću Stranke demokratske akcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije