Iz sarajevske policije se oglasili nakon Povorke ponosa

0
Radiosarajevo.ba
Iz sarajevske policije se oglasili nakon Povorke ponosa
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Oko 1,5000 građana na Povorci ponosa

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili su se nakon završene Povorke ponosa u glavnom gradu BiH.

Kako kažu, policija Kantona Sarajevo je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja današnjeg javnog skupa, te je tom prilikom angažovan dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije.

"Uspješno su realizovane planske aktivnosti na poslovima i zadacima operativnog, saobraćajnog i KDZ osiguranja ovog događaja.

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Tužilaštvo BiH objavilo nove detalje: Edin Gačanin Tito planirao kupiti helikopter

Poruke s Povorke: "U BiH sam žensko, u Norveškoj muško, a ja ni tamo, ni vamo"

Poruke s Povorke: "U BiH sam žensko, u Norveškoj muško, a ja ni tamo, ni vamo"

Za provedbu sveukupnih aktivnosti, pored policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS, angažovani su i službenici Obavještajno-sigurnosne agencije BIH, zatim policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalne uprave policije, kao i Uprava policije Ministarstava unutrašnjih poslova: Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona.

Sa sigurnosnog aspekta, možemo konstatovati da je i ovaj javni skup uspješno osiguran i okončan", naveli su iz MUP-a KS.

Zahvalili su se građanima i posjetiocima glavnog grada Bosne i Hercegovine za strpljenje i razumijevanje, imajući u vidu da je bilo neophodno u užem gradskom području u potpunosti obustaviti saobraćaj vozila i pješaka, u periodu od 12.00 do 19.00 sati.

"Svim službenicima koji su uzeli učešća u pripremi i realizaciji današnjih aktivnosti upućujemo čestitke na izrazito profesionalnom odnosu tokom obavljanja dodijeljenih poslova i zadataka, te se zahvaljujemo na pomoći i saradnji gore navedenim partnerskim agencijama, kao i predstavnicima medija sa kojima smo ostvarili uspješnu saradnju radi razmjene neophodnih informacija s ciljem blagovremenog i tačnog informisanja javnosti", dodali su iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije