Iz pritvora pušten Mladen Ivanković Lijanović

Radiosarajevo.ba
Iz pritvora pušten Mladen Ivanković Lijanović

Mladen Ivanković Lijanović, poslanik u parlamentu BiH i predsjednik Narodne stranke "Radom za boljitak" pušten je iz pritvora, potvrdila je Nada Dalipagić, advokat braće Lijanović, 

Dalipagićeva je dodala da se odluka o zadržavanju u pritvoru ostalih uhapšenih u akciji "Meso" očekuje danas. 

U akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH jučer je uhapšeno 11 osoba, i to zbog sumnje da su počinili višemilionske poreske utaje. 

Uhapšeni su braća Ivanković Lijanović, i to Jerko, sadašnji ministar za poljoprivredu FBiH, Mladen, Jozo i Slavo. Nadalje, uhapšeni su i Milorad Bahilj, federalni ministar za trgovinu, Jozo Slišković  i Željko Mikulić, odgovorni u firmi "Farmko" koja je državu oštetila za više od milion KM, Zdravko Ivanović, odgovorni u firmi ZD. I. Produkt, Draženko Kvesić, odgovorna osoba u poduzeću Optimum. Također je uhapšena i Mirjana Šakota, koja je osumnjičena kao jedna od ključnih ličnosti preko koje su išla sumnjive transakcije te Mirko Galić, knjigovođa firme koja je povezana s Lijanovićima. 

Jučer su braća Lijanović kazala da se ne osjećaju krivima za krivična djela koja im se stavljaju na teret, a to su organizirani kriminal, neplaćanje poreza, porezna utaja, pranje novca, i fiktivno osnivanje i gašenje firmi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije