Iz MUP-a RS pozvali Tužilaštvo da ispita tačnost tvrdnji majke Davida Dragičevića

Fena
Iz MUP-a RS pozvali Tužilaštvo da ispita tačnost tvrdnji majke Davida Dragičevića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Suzana Radanović

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS (MUPRS) pozvali su Okružno javno  tužilaštvo Banja Luka da ispita tačnost navoda i izjasni se povodom teških optužbi Suzane Radanović u kojima iznosi ime navodno odgovornog za smrt njenog sina Davida Dragičevića.

Majka Davida Dragičevića objavila sliku osobe za koju tvrdi da je ubila njenog sina

Pojedini portali prenijeli su da je Suzana Radanović, majka stradalog mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke, na svom Facebook profilu, ali i na Facebook grupi Pravda za Davida, objavila status u kojem je direktno za smrt svoga sina optužila jednog inspektora MUP-a RS-a.

Iz entitetske policije podsjećaju da Okružno javno tužilaštvo Banja Luka vodi istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

"Budući da je imenovana lično prozvala pripadnika MUP-a Republike Srpske za ubistvo, tražimo da se tužilaštvo javno očituje", naveli su u saopćenju.

Ukoliko tužilaštvo ima dokaze neka, kako dodaju, postupa u skladu sa zakonom, jer svako za koga se utvrdi da je odgovoran za krivično djelo treba da odgovara pred pravosudnim organima u skladu sa zakonom.

Suzana Radanović dobila je, kako je navela na grupi Pravda za Davida, prijeteće poruke nakon jučerašnje objave, te je obavijestila sve policijske agencije o prijetnjama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije