Iz korita Miljacke izvučeno beživotno tijelo

Radiosarajevo.ba
Iz korita Miljacke izvučeno beživotno tijelo

Pripadnici Gorske službe spašavanja Olimpijskog centra Jahorina izvukli su beživotno tijelo iz korita rijeke Miljacke na širem lokalitetu Lapišnice, potvrđeno je iz te službe Feni. 
 
Beživotno tijelo muškarca pronađeno je 200 metara ispod litice, a sumnja se da se radi o nestalom akademiku Sulejmanu Redžiću, profesoru Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.
 
Kako je Feni potvrdio načelnik Gorske službe spašavanja - stanice Sarajevo Adnan Podžo, još se ne može utvrditi o kome se radi, odnosno da li se radi o nestalom profesoru Sulejmanu Redžiću dok njegova porodica ne izvrši identifikaciju.
 
''Prema informaciji kojom raspolažem, tijelo je pronađeno iznad tunela Bulozi, teritorija RS-a, par kilometara od entitetske granice. Stavili smo se na raspolaganje jer se radi o teško pristupačnom terenu, da eventualno, ukoliko vlasti RS-a nemaju mogućnost da ga izvuku, mi učestvujemo u izvlačenju, i ako treba mi smo na raspolaganju'', rekao je Podžo. 
 
Podsjetimo, nestanak profesora Redžića porodica je prijavila 9. januara ove godine. Tokom prošle sedmice policija Kantona Sarajevo otpočela je intenzivne pretrage na lokalitetima oko Sarajeva.
 
U potragu su se uključile i Gorska služba spašavanja, te rendžeri Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.
 
Dežurni okružni tužilac Tužilaštva Istočno Sarajevo je izašao na uviđaj na područje gdje je pronađeno tijelo nepoznatog muškarca i sve informacije ćemo imati po završetku uviđaja, kazao je za Agenciju Fena sekretar Okružnog tužilaštva Neven Kramer.
 
Dodao je da ovakve vrste uviđaja obično traju duže vremena te stoga nije mogao dati više informacija o čitavom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije