Iz KCUS-a saopćili: Imamo materijal za normalnu njegu bolesnika

Radiosarajevo.ba
Iz KCUS-a saopćili: Imamo materijal za normalnu njegu bolesnika
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Iz Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu su se ogčlasili saopćenjem za javnost zbog, kako su naveli, određenih neistina plasiranih u javnosti.

Suprotno navedenim informacijama iz KCUS-a tvrde da imaju materijal potreban za normalno funkcionisanje i njegu smještenih bolesnika.

"Molimo da ne donosite gazu, zavoje, rukavice niti bilo šta slično. Molimo da ponesete sve lijekove koje koristite i koje ste već dobili propisanim receptima da se troškovi ZZO KS ne bi nepotrebno povećavali. U slučaju da neko od uposlenika KCUS od pacijenata zatraži nešto od naprijed navedenog, molimo da to prijavite na broj glavne sestre KCUS 033 297 910 ili na 033 298 560, šefa Odjela za kontrolu kvalitete, zbog mogućih pojedinačnih slučajeva širenja dezinformacija ili zloupotreba", naveli su.

Dalje su istakli da je pri prijemu u KCUS potrebno ponijeti pribor za ličnu higijenu, pidžamu, papuče i veš. Kućni red KCUS je propisan i za bolesnike i za uposlenike i o tome dobivate obavijest pri prijemu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije