Iz Demokratske fronte tvrde: Imamo informaciju za tajni ugovor Vlade KS

7
Radiosarajevo.ba
Iz Demokratske fronte tvrde: Imamo informaciju za tajni ugovor Vlade KS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bibija Kerla

Na konferenciji za medije Demokratske fronte danas su iznesene nove informacije u vezi sa ugovorom za rekonstrukciju tramvajske pruge u Sarajevu od Marijin Dvora do Ilidže kojeg je Vlada Kantona Sarajevo sklopila sa konzorcijem dvije firme uz Kine i koji je procijenjen na vrijednost od 20,4 miliona eura.

Mirza Čelik i Bibija Kerla tvrde da su uputili zahtjev za hitnu sjednicu Skupštine KS na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi.

“Kako je prethodno navedeno da će trajati 240 dana, to znači da bi kalendarski to trebalo biti do kraja aprila. Tražit ćemo prezentaciju ugovora od Vlade KS, a kada je riječ o cijeni ugovora, od najavljenih 20,4 miliona eura, imamo informaciju da će on biti veći za 15 miliona eura. Ovaj ugovor je proglašen tajnim”, istakli su na press konferenciji, prenosi N1.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Bibija Kerla - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Mirza Čelik

Tvrde da se to odnosi na predaju zahtjeva Klubu Bošnjaka za smjenu Elvedina Okerića (NiP), predsjedavajućem Skupštine KS.

“Radi odluke Ustavnog suda i zakazivanja sjednice van Poslovnika. Smatramo odgovornim ministricu pravde KS i tražimo ostavku iz moralnih razloga. Tražimo danas povlačenje svih tačaka sa dnevnog reda osim o zdravstvenom osiguranju”, dodali su.

Poručili su da je oznaka tajnosti ugovora postala praksa.

Tajni ugovor je sa EBRD-om kao i Dubai EXPO. Cilj zaštita domaćih izvođača je nepravda učinjena pod izvođačima dvije kineske kompanije koje nisu poručile materijal. Sada je materijal duplo skuplji. Zastupnik se ne smije uskratiti za bilo koji dokument pa ni tajni”, zaključili su na kraju, prenosi N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije