Iz Bjelorusije u Sarajevo stigao prvi novi trolejbus

16
Radiosarajevo.ba
Iz Bjelorusije u Sarajevo stigao prvi novi trolejbus
Vlada KS / Novi sarajevski trolejbus

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potvrdio je da je u glavni grad Bosne i Hercegovine jutros stigao prvi trolejbus nabavljen iz Bjelorusije.

"Novi sarajevski trolejbus je rano jutros stigao u Sarajevo i prolazi carinske procedure. Javnost ćemo pravovremeno obavijestiti o svim detaljima", napisao je Šteta na Facebooku.

Trolejbusi će biti opremljeni najsavremenijom opremom.

Jedna od osnovnih karakteristika novih sarajevskih trolejbusa je da imaju mogućnost autonomne vožnje do 20 kilometara, što znači da će moći voziti i na određenim autobuskim linijama, odnosno na saobraćajnicama koje nisu pokrivene kontaktnom mrežom.

Kako je ranije navedeno, novi trolejbusi imaju kapacitet minimalno 130 putnika i najmanje 35 sjedećih mjesta, opremljeni su naprednim sistemima naplate karata i brojanja putnika, videonadzorom, pristupom za osobe s invaliditetom, klima uređajem, LED osvjetljenjem i povećanim komforom u vožnji, dok će biti ugrađen i određeni broj USB priključaka za mobilne telefone.

Za potrebe sarajevskog javnog prijevoza bit će isporučeno 25 vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije