Brza akcija: Iz Sarajeva protjeran državljanin Srbije

1
Radiosarajevo.ba
Brza akcija: Iz Sarajeva protjeran državljanin Srbije
Foto: Arhiva Radiosarajevo / SIPA / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)

Služba za poslove sa strancima izrekla je mjeru protjerivanja državljaninu Srbije koji se dovodi u vezu sa međunarodnim lancem organizovanog kriminala.

Već duži vremenski period, Inspektori Službe za poslove sa strancima u saradnji s Obavještajno bezbjedonosnom agencijom kontinuirano preduzimaju sve neophodne operativne mjere i radnje na području BiH na pronalasku lica za kojeg se raspolaže informacijama da je uključen u kriminalne aktivnosti u vezi međunarodnog lanca organizovanog kriminala.

Na području Kantona Sarajevo, lokalitet opštine Novo Sarajevo, pravovremenom i koordiniranom akcijom Inspektori za strance u saradnji s inspektorima Državne agencije za istrage i zaštitu danas su locirali i uhapsili jednog državljanina Srbije, inicijala V.S.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od tri godine. Lice je stavljeno pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljeno s teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi.

Služba će i u narednom periodu u saradnji s drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na području BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije