Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

4
Radiosarajevo.ba
Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"
Foto: PrtScr / Ivica Puljić

Generalna skupština UN-a planira glasati o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u maju, a poput mnogih drugih članica EU, kao kosponzor se pridružila i Hrvatska.

Kako tu nije kraj, jer se pridružio i Bangladeš, na sve to je reagovao novinar Ivica Puljić iz Washintona. On se oglasio na platformi X (nekadašnji Twitter), a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Vidi ti Bangladeša i on postao sponzor rezolucije o Srebrenici. Radi Misija BiH u UN-u prekovremeno", napisao je Puljić na platformi X.

Užas u Hrvatskoj: Muškarac nožem ubio starijeg čovjeka, ranio i jednu ženu

Užas u Hrvatskoj: Muškarac nožem ubio starijeg čovjeka, ranio i jednu ženu

"Bugarska je sponzor rezolucije. Zanimljivo je da je Bugarska prva zemlja koja je priznala neovisnost BiH. Taj sam dan vodio Dnevnik na TVSA. Sjećam se da sam rekao 'Danke Bulgaria', prijateljski se šaleći na račun Hrvatske, gdje su ranije napravili pjesmu Danke Deutschland.

I Bugarska je postala sponzor danas. Dakle: Hrvatska, Estonija, Bugarska, Luksemburg, Poljska... bit će još...", poručio je Puljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije