Ivica Osim u bolnici zbog bolova u grudima

Radiosarajevo.ba
Ivica Osim u bolnici zbog bolova u grudima


Legendarni bosanskohercegovački fudbaler i trener Ivica Osim od jutros je zbog bolova u grudima smješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Njegovo stanje je stabilno i pod stalnim je ljekarskim nadzorom.

''Ivica Osim jutros oko 10 sati primljen je u Kliniku za srce zbog blažih bolova u predjelu grudnog koša. Njegovo stanje konstantno se prati, urađeni su testovi, a rezultati će biti poznati naknadno'', kazala je za Radiosarajevo.ba Biljana Jandrić, portparolka Kliničkog centra Unverziteta u Sarajevu.

Legendarni Švabo je, podsjećamo, novembra 2007. godine doživio moždani udar, ali se uspješno oporavio i kasnije dao nemjerljiv doprinos u procesu ozdravljenja domaćeg fudbala.

Ivica Osim rođen je u Sarajevu 6. maja 1941. godine. Fudbalsku karijeru započeo je u Željezničar gdje je i kao trener ostavi najdublji trag, a bio je i selektor reprezentacije Jugoslavije.

Posljednji trenerski angažman imao je na selektorskoj klupi reprezentacije Japana.

Trenutno je predsjednik Odbora za posredovanje i savjetovanje u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije