Ivanković Lijanović negirao optužbe iz pisma Mirsada Kebe

Radiosarajevo.ba
Ivanković Lijanović negirao optužbe iz pisma Mirsada Kebe

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine Jerko Ivanković Lijanović negirao je danas optužbe koje je na njegov račun iznio potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo u pismu kojim od predsjednika FBiH Živka Budimira traži njegovu smjenu.

Ivanković Lijanović je, na konferenciji za medije u Sarajevu, izjavio da mu je žao što je jedan kvalitetan i iskusan političar kao što je Kebo prihvatio da radi u interesu tuđih ciljeva. Istakao je da samu inicijativu za njegovu smjenu ne želi komentirati već samo razloge koji su u njoj navedeni.

Tako je rekao da je u saradnji njegove kompanije Lijanovići d.o.o. i Hypo banke oštećena upravo njegova firma te da tu nije bilo nikakvih neregularnih kredita i nezakonitih radnji. Ivanković Lijanović je negirao da je u upravljao Fondacijom "Odraz" te istakao da je samo član Upravnog odbora fondacije.

Za revizorski izvještaj o radu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH rekao je da je politički naručen i da mu se u njemu na teret stavlja sve ono što nisu uradili Vlada i Parlament FBiH, piše agencija Fena.

Također, Ivanković Lijanović je potcrtao da Lijanovići d.o.o. nemaju nikakvih obaveza prema državi, bilo po osnovu PDV-a ili carina, već da ta firma trpi nasagledive posljedice zbog "nonšalantnog" odnosa Uprave za indirektno oporezivanje BiH koja ni pet godina nakon sudske presude, kojom su vlasnici Lijanovića po svim tačkama optužnice oslobođeni, nije deblokirala račune te kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije