Ivanić razgovarao s Johnsonom: Organizirati sastanak BiH-Hrvatska-Srbija

Anadolija
Ivanić razgovarao s Johnsonom: Organizirati sastanak BiH-Hrvatska-Srbija
Predsjedništvo BiH / Johnson i Ivanić
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je sinoć u Londonu s britanskim šefom diplomatije Borisom Johnsonom o političkim prilikama u BiH, te svojim namjerama tokom osmomjesečnog predsjedavanja kolektivnim šefom države.

Ivanić je informirao ministra vanjskih poslova Velike Britanije o želјi da u narednih osam mjeseci fokus svih političkih diskusija vrati na pitanja koja se tiču budućnosti, a ne prošlosti. Također je izrazio očekivanje da će međunarodna zajednica poduprijeti njegove napore i da će i Velika Britanija, kao članica Vijećа za provedbu mira u BiH, pružiti potporu na tom putu.

Ivanić i Johnson složili su se da su iz BiH i regije potrebne pozitivnije vijesti i da je ovo jedan od načina za njihovu realizaciju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom sastanka razgovarano je i o interesu da tokom 2017. godine u Londonu bude održana velika investicijska konferencija za BiH.

Ivanić je naglasio i da bi bilo vrlo korisno da u narednom razdoblju bude održan zajednički sastanak vlasti Srbije, Hrvatske i BiH o gorućim pitanjima u regiji, te izrazio očekivanje da će njegov prijedlog dobiti potporu i u međunarodnoj zajednici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije