Ivanić iz bh. budžeta častio guslare, ribare iz Kalinovika i lovce iz Rogatice

Radiosarajevo.ba
Ivanić iz bh. budžeta častio guslare, ribare iz Kalinovika i lovce iz Rogatice

Iako će, prateći politički kurs Milorada Dodika, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rado dati prednost bh. enitetu RS ispred države, što se u toku njegovog mandata moglo vidjeti na brojnim primjerima, a posebno prilikom obilježavanja Dana državnosti i Dana nezavisnosti, ovaj profesor ekonomije dobro se snalazi sa državnim novcem.

Piše: Faruk Vele

Tako je, prema Službenom glasniku BiH od 22. juna ove godine, Ivanić iz sredstava za interventno korištenje tekuće budžetske rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine za 2018. godinu izdvojio 1.000 KM za Saveze guslara Republike Srpske. Novac je odobren kao pomoć za organizaciju 25. festivala guslara Republike Srpske.

Ivanić je izdvojio 500 KM i Sportsko-ribolovnom društvu "Ulog" iz Kalinovika, za podršku radu ovog udruženja, te 1.000 KM Lovačkom udruženju "Rogatica" iz Rogatice. Isti iznos dao je za pomoć u organizaciji Art simpozijuma Jahorina s Pala, te 1.500 KM Udruženju za promociju sporta, sportskog turizma i kulture "Refleks" iz Banje Luke, koje vodi košarkaški stručnjak Željko Krunić.

Kako se dijele naši novci - undefined

Faksimil: Kako se dijele naši novci

Ivanić je iz rezervi počastio i Udruženje penzionera Šekovići, i to sa 1.500 KM, a sa 1.000 KM je podržao organizaciju obilježavanja "Dana sjećanja na Jadovno 1941.". Iznos od 2.000 KM odoborio je Tekvando klubu "Jopa" Bijeljina kao podršku i pomoć za organizaciju republičkog prvenstva.

Prema Službenikom glasniku, član Predsjedništva BiH Dragan Čović je odobrio 10.000 KM Franjevačkom samostanu Plehan "Crkva sv. Marka Evanđelista" - Derventa, za pomoć pri izgradnji vjersko-kulturnog središta Plehan, dok je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, nakon nedavnog izdvajanja 15 hiljada KM za „Simurg media“ na ime „podrške i pomoći“ za izdavanje edicije „Bošnjaci – 25 godina od održavanja Bošnjačkog sabora“, sada odobrio 3.000 KM Udruženju građana Bosanske krajine u Sarajevu za organizaciju Krajina biznis foruma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije