Osumnjičeni za referendum: Na saslušanje pozvani Ivanić, Cvijanović i Šarović

Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za referendum: Na saslušanje pozvani Ivanić, Cvijanović i Šarović
/ Radiosarajevo.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, premijerka RS-a Željka Cvijanović i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović pozvani su na saslušanje u Tužilaštvo BiH, kao osumnjičeni u slučaju "Referendum o Danu RS-a".

Ove informacije potvrđene su iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te će njima biti uskoro upućen poziv da dođu u Tužilaštvo kako bi bili ispitani.

Tereti ih se da su postupili suprotno članku 239. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, odnosno, da nisu izvršili odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Ovaj predmet je od samog otvaranja pobudio veliku pažnju javnosti, te su s velikim interesom svi pratili razvoj događaja. Već ranije u Tužilaštvu su saslušani članovi Komisije za referendum o Danu RS-a, koji su govorili o svim činjenicama održavanja referenduma čije održavanje je Ustavni sud BiH proglasio antiustavnim.

Kao jedna od glavnih ličnosti ovog slučaja koje su saslušane ističe se predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji je nakon dugog izbjegavanja saslušanja nedavno boravio u Tužilaštvu kako bi, kao osumnjičeni, dao svoju izjavu, a osim njega saslušano je i nekoliko istaknutih političara iz manjeg bh. entiteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije