Ivanić će tražiti smjenu bh. ambasadora u Rusiji zbog fotografije sa zastavom RBiH

Radiosarajevo.ba
Ivanić će tražiti smjenu bh. ambasadora u Rusiji zbog fotografije sa zastavom RBiH
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić zatražit će na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva razrješenje ambasadora BiH u Moskvi Mustafe Mujezinovića, koji se fotografisao sa studentima iz BiH u Moskvi s "ratnim zastavama BiH".

Na fotografiji su zapravo dvije zastave Bosne i Hercegovine koja je bila zvanična zastava naše zemlje od 22. maja 1992. godine kada je zvanično predstavljena ispred zgrade UN-a u New Yorku, pa do februara 1998. godine.

"Ivanić smatra da je potez ambasadora Mujezinovića neprimjeren i zato će već na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva BiH, 13. marta, tražiti njegovo razrješenje", rekla je Srni Ivanićeva savjetnica za medije Marija Milić.

I ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak najoštrije je osudio to što se ambasador BiH u Moskvi Mustafa Mujezinović fotografisao sa studentima iz BiH na Crvenom trgu sa ratnim zastavama BiH i potvrdio da je o tome već informisao Predsjedništvo BiH koje je nadležno da sankcioniše ovaj postupak.

Sporna fotografija sa istaknutim ratni zastavama BiH nastala je nako što su se studenti iz BiH koji ovih dana borave u Moskvi sastali sa ambasadorom Mujezinovićem.

Studenti su, zajedno sa Mujezinovićem, sa Crvenog trga u Moskvi svima u BiH čestitali Dan nezavisnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije