Ivana Marić: Ovo nije uhljebljenje ni nagrada, meni ne treba ni jedno ni drugo

0
Radiosarajevo.ba
Ivana Marić: Ovo nije uhljebljenje ni nagrada, meni ne treba ni jedno ni drugo
FOTO: Facebook / Ivana Marić/Privatni album

Ivana Marić oglasila se na svom Facebook profilu o imenovanju na poziciju vršiteljice dužnosti predsjednica Nadzornog odbora Kamernog teatra.

Ona je kazala da još uvijek nije dobila zvaničnu potrebu, te da je to razlog zbog čega ni nije ovo spominjala.

"Ja ipak nemam tako dobre veze kao osobe i mediji iz SDA okruženja. Žao mi je što ih ponovo moram demantovati. Naime, na ovu poziciju me nisu kandidovale stranke četvorke već nezavisni kandidat Damir Marjanovic. Damir je moj dugogodišnji prijatelj koji mi je ovo ponudio znajući koliki sam zaljubljenik i promotor pozorišta, a posebno Kamernog teatra", poručila je ona.

Ivana ističe da se ne radi ni o kakvoj utješnoj nagradi, niti o uhljebljenju, jer kako kaže ne treba joj ni jedno ni drugo.

"Iskustvo sa kandidaturom za dogradonačelnicu Sarajeva i sve što se dešavalo oko toga, za mene je bilo neprocjenjivo. Na kraju je sve ispalo baš onako kako treba. Pored toga, ja imam posao od kojeg kako lijepo živim pa sam stoga Damiru odmah rekla da ću honorar koji budem dobijala za tu poziciju uplaćivati u humanitarne svrhe. Prvi honorar ću odmah uplatiti za tri sestre iz Bihaća, koje su žrtve nasilja u porodici i kojima će taj novac mnogo više značiti", poručila je Ivana.

Kaže da je ovu funkciju prihvatila bez razmišljanja i dodala da će joj biti čast i zadovoljstvo da da svoj doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra.

"Radujem se suradnji s ostalim članovima uprave i uposlenicima, a posebno s glumačkim velikanom, Emirom Hadžihafizbegovićem, direktorom Kamernog teatra. On mi je na imenovanju čestitao šaljivom porukom: "Iznad Tešnja zora sviće, dobrodošla predsjednice."

Sretna sam što je Vlada Kantona Sarajevo mojim imenovanjem potvrdila da u Sarajevu ima dovoljno ljudi koji ne nasjedaju na SDA spinove i koji se ne povlače pred njihovim napadima i prijetnjama.

Uglavnom, ako želite promovirati neku funkciju samo mene kandidujte za nju i to će automatski postati najvažnija i nabolje plaćena funkcija u državi. Pratite me za dodatne hajke", zaključila je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije