Istražuje se Paravinjin prelazak u BiH

Radiosarajevo.ba
Istražuje se Paravinjin prelazak u BiH

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je danas da se istražuje način na koji je Dragan Paravinja ušao u BiH iz Hrvatske i najavio provođenje istrage ukoliko se utvrde propusti službi bezbjednosti, odnosno Granične policije BiH.

Ahmetović je pozdravio dobru saradnju policije Republike Srpske i službi bezbjednosti BiH sa hrvatskim službama bezbjednosti i policijom prilikom lociranja, otkrivanja i hapšenja Paravinje, koji je priznao je ubio Antoniju Bilić iz Drniša. On rekao da je, prema informacijama koje su imali, riječ o osobi koja je bila na Interpolovoj listi zbog silovanja i pokušaja silovanja u Srbiji.

"Prema informacijama koje smo dobili iz Granične policije BiH, ta osoba nije legalno prelazila granicu BiH. Istražujemo načine kako je došlo do prelaska u BiH, a prve informacije govore o tome da je prešla rijekom Savom, krijumčareći, dakle, svoj prelazak", istakao je Ahmetović na konferenciji za novinare.

Ukoliko se utvrde propusti službi bezbjednosti, odnosno Granične policije, Ahmetović je najavio provođenje istrage protiv lica koja su na bilo koji način dopustila kretanje osoba preko granice BiH, a koje se nalaze na listama Interpola.

Dragana Paravinju uhapsila je policija Republike Srpske 26. juna u Donjim Srđevićima kod Srpca. Paravinja, koji je priznao ubistvo Bilićeve u Hrvatskoj i koji je optužen za silovanje u Istočnom Sarajevu, juče je prebačen u KPZ "Kula" u Istočnom Sarajevu.

U Hrvatskoj već drugi dan intenzivno se traga za tijelom 17-godišnje Antonije Bilić na širem području od Oklaja do Kistanja, rijeci Krki, te lokacije od Brljana prema hidrocentrali. I današnja potraga u koju su bile uključene i hrvatska i slovenačka vojska, završena je bez rezultata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije