Istraga o terorizmu: Hadžić ispitan pa pušten na slobodu

Srna
Istraga o terorizmu: Hadžić ispitan pa pušten na slobodu
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jasmin Hadžić, koji je uhapšen u sarajevskom naselju Buča potok i dovodi se u vezu s osobama bliskim ekstremnim grupama i licima koja borave na ratištima u Siriji i Iraku, pušten je danas na slobodu uz saglasnost nadležnog tužioca.

"Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH jučer je na području Sarajeva slobode lišila jedno lice. Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Sipe to lice je, uz saglasnost nadležnog tužioca, pušteno na slobodu, a dalje aktivnosti po predmetu se nastavljaju", izjavila je Srni portparol Sipe Kristina Jozić.

Ona je napomenula da SIPA u saradnji sa drugim bezbjednosnim organima u BiH i svijetu intenzivno nastavlja aktivnosti s ciljem suzbijanja terorizma i svih pojava koje se mogu negativno odraziti na bezbjednosnu situaciju u BiH. Službenici Sipe juče su uhapsili Hadžića i pretresli stambeni objekat koji koristi u sarajevskom naselju Buća potok zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela terorizam. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije