Istraga o nabavci respiratora: I Novaliću oduzet mobitel

Radiosarajevo.ba
Istraga o nabavci respiratora: I Novaliću oduzet mobitel
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, pripadnici SIPA-e oduzeli su mobitel premijeru FBiH Fadilu Novaliću.

Urađeno je to prema naredbi Tužilaštva i Suda BiH, a u okviru istrage o spornoj nabavci respiratora, koje je Vlada FBiH nabavila posredstvom firme FH Srebrena malina.  

Ranije je, podsjetimo, SIPA već oduzela telefone najbližim saradnicima federalnog premijera - sada već bivšem direktoru Ureda Hasanu Ganibegoviću i Editi Kalajdžić, sekretarki Vlade FBiH. 

Upitan za ovu informaciju, Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH, koje sprovodi istragu u ovom slučaju, kazao je da trenutno ne posjeduje tu informaciju te da je može provjeriti sutra.

Nakon što su mu istražitelji SIPA-e oduzeli mobilni telefon, oglasio se i Novalić, koji je, kako piše Oslobođenje, kazao kako "sve čine u interesu istrage, da se prepoznaju pravi krivci".

"Nemam šta da krijem, kazao je premijer Novalić i podsjetio da je upravo on, nakon prvih informacija o Srebrenoj malini i respiratorima zatražio od tužilaštva da se utvrde sve relevantne informacije i odgovaraju krivci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije