Istovaren konvoj humanitarne pomoći iz Njemačke

Fena
Istovaren konvoj humanitarne pomoći iz Njemačke
FOTO: Fena / Ilustracija
Konvoj humanitarne pomoći koji je upućen iz njemačkog grada Hamburga za zdravstvene ustanove i škole u Posavskoj županiji propušten je jučer oko 17 sati.

Propušten je na graničnom prijelazu u Orašju i istovaren je u skladišta poduzeća "Mix".

Tome je prethodila Odluka koja je stigla iz sjedišta Granične policije BiH u Sarajevu.

Aktivnost na praćenju raspodjele humanitarne pomoći preuzeo je Crveni križ Županije posavske, a idućih dana, nakon što bude okončana carinska procedura oprema će biti podijeljena korisnicima.

Organizatori ove dobrotvorne akcije su njemački zaljubljenici u motore i moto sport okupljeni oko udruge Biker Brummi – Hilfe, međunarodna dobrotvorna bajkerska organizacija Eurobiker Charity i njena hrvatska podružnica Eurobiker Charity Croatia u suradnji s Moto klubom „Galebi“ iz Šibenika, i Euro bajkeri.

Konvoj je u srijedu navečer zaustavljen na graničnom prijelazu Orašje od strane granične policije i nije mu bio dopušten ulazak u BiH jer, po izjavama nadležnih u graničnoj policiji, nisu posjedovali Međunarodnu dozvolu za prometovanje cestama u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije