Ismir Jusko nakon odluke CIK-a o ukidanju mandata: Žalit ću se Sudu BiH!

1
Radiosarajevo.ba
Ismir Jusko nakon odluke CIK-a o ukidanju mandata: Žalit ću se Sudu BiH!
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ismir Jusko

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine oduzela mandat vijećnika u Općinskom vijeću Centar Sarajevo Ismiru Juski, on se oglasio, kazavši da će se na ovu odluku žaliti Sudu BiH.

„Žao mi je što su me predstavnici CIK-a kontaktirali samo dan prije saopćavanja svoje odluke. Tom prilikom sam im predočio mišljenje iz 2013. godine u kojem sam dobio tumačenje da mogu prihvatiti vijećnički mandat. Međutim, novu odluku CIK-a, za koju sam saznao iz medija i čije obrazloženje očekujem, shvatio sam kao da CIK u novom kadrovskom sastavu ima drugačije tumačenje i da mi je oduzet mandate”, kazao je Jusko.

CIK je oduzeo mandat općinskog vijećnika u Općini Centar Ismiru Juski, jer je istovremeno i savjetnik ministra u Vladi FBiH.

“S obzirom na to da je javnosti poznata moja politička biografija, istu obavještavam da ću se na ovu odluku žaliti Sudu BiH. I ne zbog želje da zadržim vijećnički mandat, nego da se ustanovi jedinstvena pravna praksa u ovakvim slučajevima, a moj nije usamljen, kako bi se izbjegla situacija da ista institucija daje različita tumačenja da li je u pitanju sukob interesa ili nije", poručio je Jusko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije