Ismeta Čajić u teškom stanju, operacija moguća samo u Turskoj

Radiosarajevo.ba
Ismeta Čajić u teškom stanju, operacija moguća samo u Turskoj
Foto:Pomozi.ba / Čajić: Liječenje moguće samo u Turskoj
Udruženje "Pomozi.ba" pokrenulo je hitnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje teško oboljele Ismete Čajić.

"Svaka sekunda je bitna i slika Ismetinog stanja je uznemirujuća", stoji u saopćenju u kojem se apeluje na sve žene da preventivno djeluju u cilju suzbijanja raka dojke.

Čajić je u avgusta prošle godine primijetila nateknuće i promjenu boje na dojci. Kod prve posjete ljekaru kao i narednih propisani su joj antibiotici i rađen je ultrazvuk. Dijagnoza je bila mastitis, a Ismeta je upućivana sa plastične hirurgije na opštu, sa jednih antibiotika na druge, i sve tako u krug. Kako je ispričala aktivistima Pomozi.ba, čak je dobila nalaze koji su pokazali da je sve uredno i da joj je rečeno da je ona zdrava žena.

Petog oktobra 2017. godine utvrđuje se da se radi o karcinomu dojke i Ismeta kreće sa kemoterapijama. Na prve 4 terapije dobro je reagovala, ali od pete joj se stanje pogoršava. Ukupno je primila 7 kemoterapija, osmu zakazanu nije, jer je bolest bila u progresiji, te je isti konzilij odredio terapiju palijativnog zračenja (10 terapija).

Prema mišljenju onkološkog konzilija, isti je inoperilan, odnosno ne može se operativnim zahvatom odstraniti dojku. Klinika Medical Park u Istanbulu spremna je da uradi operaciju, a prva košta 24 hiljade eura. Udruženje Pomozi.ba  dalo je garanciju da će osigurati sredstva kako bi Ismeta mogla čim prije da ide u Tursku.

Pozivom na 17006 jedinstveni broj za sve operatere  donirate  2 KM za Ismetu.

 

Pored poziva na broj 17006, pomoći možete i uplatom na:

 PayPal: paypal1@pomozi.ba

 Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

 Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije