BiH / Islamska zajednica: Komisija će ispitati navode iz ostavke hafiza Kenana Musića

12. 06. 2020. u 14:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

Danas je održana druga vanredna sjednica Rijaseta na kojoj je donesena odluka o formiranju komisije Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za analizu stanja u Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo (MIZ Sarajevo).

Komisija ima zadatak ispitati sve navode koje je u svojoj ostavci u javnost iznio glavni imam MIZ Sarajevo u ostavci, Kenan ef. Musić.

Komisija će tražiti od glavnog imama u ostavci, predsjednika MIZ, kao i svih članova Izvršnog odbora MIZ Sarajevo, da predoče svoja saznanja o svim okolnostima koje su dovele do ostavke hfz Musića.

Kenan ef. Musić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, objavio je u utorak da je predao ostavku na tu poziciju reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću zbog, kako je naveo, stalnih opstrukcija u vršenju dužnosti i organiziranog progona i "stravičnog mobinga svih neistomišljenika". 

Kako je napisao na Facebooku, prethodne dvije godine njegovog mandata obilježile su "kontinuirane opstrukcije i blokade u izvršavanju emaneta povjerenog glavnom imamu, nemogućnost pozitivnog utjecaja na odabir najboljih i najsposobnijih imama za predvođenje džemata, uskraćivanje uvida u osnovne elemente finansijskih i vakufskih procesa, te stalne laži i insinuacije usmjerene na diskreditaciju mene i ljudi sa kojima sarađujem". 

NEMA KOMENTARA