Isak i Bašić: Cilj je jačanje saradnje FMUP-a i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom

1
Radiosarajevo.ba
Isak i Bašić: Cilj je jačanje saradnje FMUP-a i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom
Foto: Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova / Ramo Isak i Emir Bašić

Ministar Isak sasatao se danas sa Emirom Bašićem, v.d. direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom pri čemu su razgovarali o saradnji u oblasti edukacije iz finansijskih istraga koje su u nadležnosti ove agencije.

Bašić upoznao je ministra Isaka o zatečenom stanju u Agenciji kao i o stanju u jedanaest privrednih društava kojima upravlja Agencija.

Zaključeno je kako je od krucijalne važnosti za kompletan sistem saradnja ove agencije, Federalnog MUP-a i Federalne uprave policije. Ministar Isak dao je punu podršku Bašiću u otklanjanju nepravilnosti i unapređenju rada Agencije i istakao kako je uvjeren da će Bašić svojim radom i zalaganjem znatno unaprijediti rad Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Federalni MUP biće aktivan partner ovoj agenciji ne samo u dijelu provođenja stručnih edukacija iz oblasti finansijskih istraga i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelima, već i u drugim aktivnostima kojima će se poboljšati rad Agencije u borbi protiv svih oblika finansijskog kriminala.

Sagovornici su na kraju zaključili kako će intenzivirati saradnju i održavanje sastanaka između Federalnog MUP-a i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom s ciljem razmjene informacija, jačanja saradnje u oblasti edukacije i provođenja finansijskih istraga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije