Irma Baralija komentirala poraz u utrci za gradonačelnicu Mostara

6
Radiosarajevo.ba
Irma Baralija komentirala poraz u utrci za gradonačelnicu Mostara
Foto: Bljesak.info / Irma Baralija

Irma Baralija se obratila javnosti danas na Facebooku i komentirala utrku za gradonačelnika Mostara.

Podsjetimo, Baralija je u sinoć u prvom krugu glasanja u Gradskom vijeću Grada Mostara ispala iz utrke za gradonačelnicu.

U prvom krugu glasanja, Mario Kordić kandidat HDZ-a BiH dobio je 15 glasova, Zlatko Guzin iz SDA dobio je 11 glasova, dok je Irma Baralija iz BH Bloka dobila ukupno pet glasova vijećnika.

Ona smatra da ima više znanja od ostalih kandidata, ali ne i odgovarajuću političku člansku kartu.

Na svom Facebook profilu je, između ostalog, napisala:

"Jesam li razočarana? Nisam. Svjesna sam prostora i vremena u kojem živim". Ovo iskustvo je slično iskustvu koje je imala većina mladih ljudi u ovom gradu koji nemaju 'pravu' stranačku iskaznicu, potrebnu za posao. Dakle, ništa novo i ništa spektakularno, nažalost.

Irma Baralija/Arhiva - undefined

Foto: Naša stranka: Irma Baralija/Arhiva

Ali ovo je jedan od razloga zbog kojih se i jesam odlučila baviti politikom, da se izborimo za društvo jednakih šansi za sve, bez obzira na njihovu nacionalnu, stranačku, klasnu ili bilo koju drugu pripadnost, društvo koje će se jedino voditi principom izvrsnosti.

Na tom putu nastavljam, samo još više motivisana i uvjerena u važnost i ispravnost odluke da se borim za ove vrijednosti, napisala je Baralija.

 "No, nemaju svi sposobnost da vide niti imaju dovoljno hrabrosti da zamisle neki vrli novi svijet. Toliko o ovom danu, a sutra je novi dan", dodala je Baralija, između ostalog, te se zahvalila svima koji su je podržali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije