Irfan Halilagić mandatar Vlade Tuzlanskog kantona

3
Fena
Irfan Halilagić mandatar Vlade Tuzlanskog kantona
Fena: SDA Lukavac / Irfan Halilagić

Na sjednici Izvršnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu donesena je odluka o potvrđivanju Irfana Halilagića za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona.

Procese formiranja nove Vlade u TK vodi Stranka demokratske akcije, koja je na danas održanoj sjednici za mandatara imenovala Halilagića, predsjednika OO SDA Lukavac.

Tokom obraćanja mandatar Vlade Tuzlanskog kantona je kazao da će sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona raditi posebno na poboljšanju statusa života građana u TK-a.

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

"Mi moramo uraditi brzu analizu stanja u budžetu, pojedinačna stanja u resorima. Sve one dobre stvari, pozitivne projekte koje su naši prethodnici započeli u ranijem periodu, mi nemamo namjeru zaustavljati i opstruirati, nemamo na to pravo zbog građana da to činimo", izjavio je mandatar nove Vlade Tuzlanskog kantona.

Naglasio je da će poseban fokus biti na poboljšanju statusa boračke populacije, zdravstvenih radnika, uposlenika u obrazovanju, Ministarstvu unutrašnjih poslova i učenika.

Tokom konferencije medijima se obratio i predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak koji je kazao da imenovanjem mladog mandatara Vlade Tuzlanskog kantona, Stranka demokratske akcije ispunjava ono što je govorila u ranijem periodu, da važne odluke i funkcije treba prepuštati mladosti.

Podsjećamo da je tokom dana u Stranku demokratske akcije pristupio i Azmir Husić, dosadašnji zastupnik u Federalnom parlamentu ispred Pokreta demokratske akcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije