Irfan Čengić u posjeti gradu Izmiru: Naglasio prijateljske odnose sa ovim gradom

1
FENA
Irfan Čengić u posjeti gradu Izmiru: Naglasio prijateljske odnose sa ovim gradom
Foto: Fena / Irfan Čengić sa načelnicima u Turskoj

Na poziv kolega iz Izmira, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić boravio je u posjeti u gradu Izmiru.

Tokom posjete, održao je više susreta od čega su najvažniji susret sa gradonačelnikom Izmira, Cemilom Tugayem te načelnicom prijateljske Općine Karşıyaka Izmir, Behice Yıldız Ünsal.

"Ova posjeta je nastavak prijateljske saradnje između naših zajednica. Poseban fokus sam stavio na opstojnost direktne avionske linije Sarajevo-Izmir koja je uvedena ove godine zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo. Našoj općini je turizam od velike važnosti, te je povezanost sa ovim milionskim gradom u Turskoj za nas od velike ekonomske važnosti" istakao je načelnik Čengić.

Određen jednomjesečni pritvor Ibri Berilu

Određen jednomjesečni pritvor Ibri Berilu

Također, načelnik naglašava da su razgovarali i o saradnji u oblasti kulturne saradnje i ulaganja u infrastrukturne projekte u Starom Gradu.

Prilikom posjete, načelnik se sastao i sa gradskim vijećnikom Atillom Baysakom koji je nedavno predvodio delegaciju te općine u posjeti Općini Stari Grad. Atilla Baysak je i sin velikog prijatelja BiH, bivšeg načelnika i počasnog konzula, Kemala Baysaka, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću, protokolarne poslove i međunarodnu saradnju Općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije