Irfan Čengić predložio novi zakon koji će omogućiti privatizaciju sportskih klubova

Radiosarajevo.ba
Irfan Čengić predložio novi zakon koji će omogućiti privatizaciju sportskih klubova
FOTO: Facebook / Irfan Čengić na basketu

Zastupnik SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Irfan Čengić dostavio je u parlamentarnu proceduru Zakon o sportskim klubovima FBiH, koji će omogućiti privatizaciju klubova, razvoj klubova, i spas za klubove poput KK Bosna.

Košarkaški klub Bosna našao se ponovo u žiži javnosti zbog finansijskih a i organizacionih problema. Privatizacija sportskih klubova omogućila bi snažan razvoj sporta u Bosni i Hercegovini.

Kako je u objavi na Facebooku na svojoj stranici napisao Irfan Čengić, predloženi zakon je obaveza iz državnog Zakona o sportu stara 11 godina.

“Mislim da je konačno vrijeme da omogućimo sportskim klubovima zakonske preduslove za razvoj kakve imaju klubovi u drugim državama. Uskoro ću organizivati press konferenciju na kojoj ću detaljno predstaviti zakon i za njega tražiti podršku klubova i sportista, jer ovo nije stranačka priča, već stvar svih nas koji volimo sport”, napisao je Irfan Čengić.

Tekst Zakona možete preuzeti na ovom linku.

Ovim putem se želim zahvaliti Dennisu Gratzu koji je u prošlom mandatu imao sličan zakon koji mi je poslužio kao odlična osnova za izradu ovog zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije