Inzko u Tužilaštvu BiH

Radiosarajevo.ba
Inzko u Tužilaštvu BiH

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, posjetio je danas Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i sastao se da glavnim tužiocem Tužilaštva BiH, gospodinom Miloradom Barašinom.

Razlog posjete je upoznavanje glavnog tužioca o odluci visokog predstavnika o produženju mandata međunarodnim tužiocima u Posebnom odjelu za ratne zločine Tužilaštva BiH i ostanak međunarodnih tužilaca u svojstvu savjetnika u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Glavni tužilac i visoki predstavnik složili su se da se u Bosni i Hercegovini u narednom periodu mora intenzivno raditi na jačanju vladavine prava, te da se procesuiranjem osumnjičenih i optuženih za ratne zločine i borbom protiv kriminala treba stvarati sigurnije okruženje za život svih građana Bosne i Hercegovine, u svjetlu budućeg približavanja BiH evropskim integracijama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

radiosarajevo.ba








Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije