Inzko razmatra daljnje korake

Radiosarajevo.ba
Inzko razmatra daljnje korake


Vezano:

Zaključci NS RS objavljeni u Službenom glasniku

Visoki predstavnik u BiH Valetin Inzko razmatra daljnje korake nakon što su danas i zvanično u „Službenom glasniku RS-a“ objavljeni zaključci Narodne skupštine RS-a od 14. maja u vezi s prijenosom nadležnosti s RS-a na nivo BiH, izjavio je za Fenu portparol OHR-a Oleg Milišić.

„Objavom zaključaka Narodne skupštine RS-a dobili smo pravnu jasnoću situcije”, rekao je Milišić.

Zaključci Narodne skupštine RS-a od 14. maja u vezi s prijenosom nadležnosti s RS-a na nivo BiH danas su objavljeni u „Službenom glasniku RS-a“, čime postaju pravosnažni.

Direktorica „Službenog glasnika RS-a” Srebrenka Golić kazala je da je već odštampan novi broj “Službenog glasnika” u kome su objavljeni i ovi zaključci.

„Taj glasnik će već danas biti dostavljen svim institucijama RS-a”, precizirala je ona, ističući da je u toku uređivanje istog broja "Službenog glasnika" na „bosanskom i hrvatskom jeziku, koje će biti završeno u toku dana, nakon čega će poštom "Glasnik" biti distribuiran i ostalim korisnicima”.

Radi podsjećanja, visoki predstavnik je u svojim ranijim pismima zahtijevao da Narodna skupština poništi te zaključke prije 11. juna, što nije učinjeno.

Skupština RS-a nije prošle sedmice razmatrala Inzkov zahtjev da zaključci Skupštine RS-a budu poništeni.

Fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije