Inzko razgovarao sa Čovićem

Radiosarajevo.ba
Inzko razgovarao sa Čovićem

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Inzko sastao se danas u Mostaru s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, priopćeno je iz Ureda za informiranje te stranke.

"Ovo je kontinuitet razgovora sa željom da predstojeća sjednica Vijeća za implementaciju mira, koja će se održati krajem juna ove godine, omogući normalnu atmosferu te da poruke na PIC-u budu primjerene potrebi BiH na njezinom putu u europske integracije", kazao je tom priliko predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Visoki predstavnik Valentin Inzko istaknuo je potrebu nastavka razgovora u sklopu "prudskog procesa", te je dodao kako je želja međunarodne zajednice da politički procesi u BiH budu "sve više domaći procesi".

Tijekom susreta u Mostaru sugovornici su se složili kako je "prudski proces" jedan od rijetkih procesa koji su pokrenule i vode domaće političke snage, te da taj proces treba biti nastavljen u što širem sastavu kako bi imali potrebiti konsenzus po reformskim pitanjima vezanim za europske integracije BiH, stoji u priopćenju iz HDZ-a.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije