Inzko: Politika realnog - jedina moguća

Radiosarajevo.ba
Inzko: Politika realnog - jedina moguća

U BiH jedino je moguća politika realnog i mogućeg nasuprot politici isključivosti i maksimalističkih zastupanja svojih stavova, poručio je visokoi predstavnik u BiH Valentin Inzko uoči današnjeg sastanka šestorice političkih lidera u Brčkom.
 
"Stranački lideri moraju da preduzmu korake da obezbijede sporazum koji i njima i cijeloj zemlji izmiče već skoro godinu. Građani ne smiju biti suočeni sa još jednim neuspjehom", rekao je Inzko za Večernji list.
 
On smatra da su šanse u pogledu uspjeha današnjeg sastanka u Brčkom "50 prema 50", pri čemu je istakao da SNSD, SDP, SDS, SDA, HDZ BiH i HDZ 1990 "imaju najveću odgovornost za BiH i njene građane".
 
"To ne treba zaboravljati", naveo je Inzko, prenosi Srna.
 
On je ponovio da OHR ne učestvuje u pregovorima o formiranju vlasti u BiH, ali da njegov tim i dalje, zajedno sa međunarodnom zajednicom, podržava taj proces, sve dok se on odvija u skladu sa Dejtonskom sporazumom.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije