Inzko: Političarima u Mostaru još jedna šansa

Radiosarajevo.ba
Inzko: Političarima u Mostaru još jedna šansa

Govoreći o političkoj blokadi u Mostaru, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je sinoć u tom gradu kako će domaćim političarima biti pružena još jedna šansa, javlja Fena.

On je u izjavi za novinare istakao kako su svi prijedlozi na stolu i da su rješenja moguća, ali da ne traba oduzimati odgovornost od domaćih političara da nađu rješenje.

"Mi ćemo dati tom mostarskom procesu još jednu šansu", poručio je Inzko.

Visoki predstavnik je sinoć u Mostaru otvorio izložbu Mostar- muzej sjećanja. Inzka je ispred zgrade nove Gradske vijećnice, gdje se otvarala izložba, dočekalo više desetaka građana Mostara, koji su se okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo političkim stanjem u gradu na Neretvi.

U Mostaru protest zbog političke blokade

Transparentima na kojima je pisalo A kad će statut?, 20 godina nas držite kao taoce i Radite li to?, okupljeni građani su upozorili na političku blokadu Mostara koja traje više mjeseci, bez ikakvih naznaka da bi se uskoro mogla okončati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije