Inspektoricama zatvor i zabrana rada u državnoj službi

Radiosarajevo.ba
Inspektoricama zatvor i zabrana rada u državnoj službi

Inspektorice Republičke uprave za igre na sreću, Mirjana Jočić (50) i Anita Vrančić (38) osuđene su u ponedjeljak na kaznu zatvora od ukupno dvije i po godine zatvora, piše Dnevni avaz.

Jočić je osuđena na godinu i po, a Vrančić na godinu dana zatvora. Okružni sud u Banjoj Luci izrekao je ove presude na ponovljenom suđenju jer je prvo suđenje, na kojem su osuđene na iste kazne, vrhovni sud vratio na početak.

Pored zatvorske kazne, njima je sudski zabranjeno da pet godina od pravosnažnosti presude obavljaju bilo kakvu funkciju u državnim službama.

Vrančić i Jočić su uhapšene u decembru 2011. godine u akciji Kubikis jer su, kako je i u presudi navedeno, u novembru i decembru te godine dojavljivale vlasnicima aparata za ilegalno kockanje gdje će biti inspekcije Uprave za igre na sreću.

Nakon dojava, koje su išle lično ili telefonom, vlasnici takvih objekata sklanjali aparate tako da inspekcija nije pronašla ništa.

Među onima kojimea su dojavljivale bio je i, tada takođe uhapšeni, Naum Golić te Dario Brkić. Oba su kasnije postigli sporazum o priznanju krivice.

Jočić i Vrančić su osuđene a Vrhovni sud RS je ukinuo prvostepenu presudu i suđenje vratio na početak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije