Inspektori zatvorili 11 ilegalnih kockarnica

Radiosarajevo.ba
Inspektori zatvorili 11 ilegalnih kockarnica


Na osnovu obavještajno-istražnih podataka, Porezna uprava Federacije BiH je u srijedu, 14. marta, u popodnevnim satima izvršila 34 inspekcijska nadzora objekata u kojima se nezakonito priređuju igre na sreću putem automata, poker aparata, slot mašina i drugih naprava.

Akcija je izvedena u koordinaciji s Tužilaštvom FBiH, nadležnim kantonalnim tužilaštvima, Federalnom upravom policije i kantonalnim MUP-ovima. Zajednička akcija izvedena je pod kodnim nazivom MRAZ.

Nažalost, ne preciziraju se lokacije niti nazivi kontrolisanih objekata.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zatvoreno 11 objekata, a, prema konačnim rezultatima, u toku inspekcijskog nadzora kod 19 poreznih obveznika zatečeno je 110 nelegalnih automata, poker aparata, slot mašina, bingo aparata i drugih naprava za igre na sreću.

Vlasnicima objekata izdato je 19 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, 12 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i  24 prekršajna naloga. Zatečeni aparati su izuzeti i pohranjeni prema procedurama Zakona o krivičnom postupku FBiH.

U predmetnoj akciji, izuzeto je 86 aparata za igre na sreću, a naknadno će se izuzeti i preostali aparati koji su zatečeni u toku inspekcijskog nadzora, objavila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije