Inspektori Porezne u akciji: U jednom danu izdali kazne u vrijednosti od 300 hiljada KM

Radiosarajevo.ba
Inspektori Porezne u akciji: U jednom danu izdali kazne u vrijednosti od 300 hiljada KM

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine su nastavili sa brzim kontrolama i na cijelom području FBIH su jučer, do 20h, izvršili 256 brzih kontrola.

Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika na crno.

U ovim kontrolama do 20 h inspektori porezne uprave su otkrili ukupno 70 neprijavljenih radnika, 68 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 12 objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 23 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 39 objekata i u 148 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 291.200 KM.

Kako je najavljeno, aktivnosti se nastavljaju i danas i u novogodišnjim danima te iz Porezne pozivaju porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije